ביטחון עצמי נובע מהחיבור שלנו אל עצמינו, אל המהות האמיתית שלנו. אבל למרות המילה "עצמי" שיכולה לתת לנו לחשוב שמדובר רק ביחסים שלנו עם עצמינו, הביטחון העצמי בשנים הראשונות לחיים נבנה דרך המפגש עם ההורים או כל דמות מטפלת אחרת. למעשה, הדמות המטפלת היא כה משמעותית בעיצוב וביסוס הביטחון העצמי- אבל איך עושים את זה?

ביטחון עצמי נבנה דרך החושים. כן, שמעתם נכון. כשילד מגיע לעולם, כל החוויה שלו את עצמו ואת הסביבה עוברת דרך החושים. העיניים של אמא ושל אבא עוזרות לי להכיר את עצמי. דרך המבט האימהי מתחילה להתבסס תחושה של עצמיות, תחושה שאני קיים בעולם. אבל יותר מזה- דרך המגע של הדמויות המטפלות, הליטוף, החיבוק (ואולי אפילו לחיצות של מסאז' לאלו שמתקדמים :) גורמים לי להרגיש את הגוף שלי ולבסס את הגבולות שלי בעולם.
אנשים עם ביטחון עצמי מאוד מחוברים לשני דברים: לגוף שלהם ולרגשות שלהם. כל אמא ואבא יכולים לעזור לילדיהם לבסס את החיבור לגוף ולרגשות דרך החושים. בכל העברה של היד על גוף התינוד והילד, שפשוף של העור, ליטוף נעים, הילד או הילדה חווים את עצמם יותר ומתנסים בסוגים שונים של מגע שעוזרים להם להכיר את עצמם ואת הגוף שלהם. הביטחון העצמי עובר דרך הגוף גם באמצעות התנועה.
כשילד מרגיש משוחרר לחוות ולחקור את התנועה של עצמו דרך הגוף- זהו פתח להיכרות עצמית. כך, מתבססת תחושת עוגן דרך הגוף שלי. הורים- בכל פעם שאתם מאפשרים תנועות ומנעד של טווח התנועה עבור התינוק, אתם למעשה עוזרים לו ביצירת חיבור אל הגוף וביסוס של תחושת העצמי. תזוזה קדימה ואחורה, למעלה למטה, ריקוד משותף או אפילו אימון גופני כשהוא עליכם במנשא, יעזרו לו מאוחר יותר בפיתוח מערכת שיווי המשקל שיש לה תפקיד משמעותי בביטחון עצמי, בתחושת היציבות שלנו בעולם.

ראו כל הזדמנות לתנועה, מגע וחיבור כאמצעי לאפשר לילדיכם את ביסוס המקום שלו או שלה בעולם. גלגול של הילד על מיטתכם מייצר תחושות של גבולות גוף, הזזת הגפיים מצד לצד, ואפילו בגילאים גדולים יותר קפיצה, ריצה והליכה משותפת, הם כולם הזדמנויות לבסס תחושת ביטחון לא רק דרך התנועה, אלא גם דרך הקשר. איתכם. האנשים החשובים ביותר בחייהם.
לעוד מידע ופרטים מוזמנים.ות לדבר איתי בפרטי :)
ד"ר הילה שרון-דוד
פסיכולוגיית ספורט | אימון גופרגש | אורח חיים בריא | בריאות נפשית
Comentarios